onsdag 3. september 2014

imagepac stempelmaskin - brukerveiledning (oppdatert)

Da er den endelig her - stempelmaskinen fra imagepac! Nå kan du lage dine egne stempler, enten ved å tegne på frihånd eller lage det via en datamaskin. Du kan bruke online programvare fra imagepac eller selvvalgt program som for eksempel Photoshop.


Det er også opprettet et Facebook-gruppe, der tips og ideer deles. Link til gruppen finner du her.

Her kommer en enkel veiledning på norsk for hvordan du bruker maskinen, og helt nederst er det lagt ved en link til en video som ligger ute på YouTube.

Klargjøre en negativ
Motivet du skal bruke må være i svart/hvitt og negativ (dvs der motivets lysere partier er mørke og omvendt). Motivet kan lages i Photoshop, Word o.l. eller i online programvaren som hører til. Du kan også lage noe for hånd. Hvis du ikke bruker program som kan lage negativer, kan dette gjøres på denne web-siden. Velg "Reverse Colors/Negate", last opp bildet og trykk "Submit". Bildet du lastet opp vil nå vises på skjermen, som en negativ. Lagre så bildet tilbake på din datamaskin.


I pakken til stempelmaskinen følger det med utstyr som gir deg mulighet til å lage stempler i A7, A8 og A9 størrelser. Og motivene du lager må passe inn i en av disse størrelsene. Motivene må skrives ut på de negativarkene til blekkskriver som følger med. Har du laserskriver kan du kjøpe negativark til det separat. Lages noe på frihånd, må dette kopieres på negativarkene.

For å sjekke at du skriver ut på riktig side av negativarket, fukter du lett på fingrene og berører arket ytterst i et hjørne. Den siden som virker klissete er riktig side å skrive ut på. Det er viktig at du på printeren stiller inn slik at du bare bruker det sorte blekket, og på presentasjonskvalitet (best). Det er avgjørende for å lykkes at du har en god skriver. Det følger med en negativ i pakken, hold den opp mot lyset og sammenlign med din egen negativ. Er fargen like mørk og tett?

Eksponere
Da er vi klar for å eksponere motivet. Slå på stempelmaskinen og la den varme opp i 1 minutt.

A8-A9: Plasser motivet på den magnetiske glassrammen som er merket med 100 seconds. Legg den sorte rammen oppå slik at hele glassplaten er dekket. Legg så på den røde imagepacposen, slik at imagepacteksten kan leses. Til slutt legger du oppå den andre glassplaten som er merket med 6 seconds.


A7: Plasser motivet på glassrammen som er merket med 100 seconds. Legg så på den røde imagepacposen, slik at imagepacteksten kan leses. Til slutt legger du oppå den andre glassplaten som er merket med 6 seconds.


Eksponer i 6 sekund: Sett glassrammen inn i stempelmaskinen. Pass på at du kan lese imagepacteksten. La den stå i 6 sekund.


Ta ut platen og snu den rundt.


Sett platen inn igjen og nå skal den stå i 100 sekund. Slå av maskinen og ta platen ut. Åpne platene og ta ut den røde posen.

Vask og skjæring


Klipp av kantene på den røde posen, og ta av folien som sitter løst på den ene siden. Hvis du er i tvil hvilke folie du skal ta av, kjenn på stempelet og fjern folien på den siden du kjenner stempelet er (ruglete). Den andre folien skal ikke fjernes. Vask stempelet i kokende varmt vann og med oppvaskmiddel (f.eks. zalo). Børst til all væsken er borte, og skyll godt. Det anbefales å bruke hansker.

Herde


Slå på stempelmaskinen. Legg stempelet i begeret og fyll opp med vann, slik at stempelet er dekket helt, ca 1 centimeter. Sett det inn i maskinen. Dette skal stå inni maskinen i 2 minutt. Slå av maskinen, ta ut begeret og stempelet. Tørk godt.

Stempling


Klipp til stempelet. Du kan nå enten feste det permanenet på en trekloss, eller feste på akrylkloss ved hjelp av "imagepac cling stamp mount" som følger med. Da er stemplet ditt ferdig - på under 5 minutt.

Klikk på videoen under her, og se hvor enkelt dette er.


Videoen er hentet fra imagepac sin kanal på YouTube

Produktene finner du her!

Til neste gang - ta vare på deg selv!

3 kommentarer:

  1. Takk for kjempeflott veiledning. Gleder meg masse til å teste!

    SvarSlett
  2. Takk for gode tips!
    Har prøvd å lage egne motiver. Men har ikke fått negativene sorte nok. Hva slags type film anbefaler du? Har en rimelig god canon skriver. Så jeg tror ikke det er derfor jeg ikke får nok dekk på negativene.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei :) Nå er jeg litt usikker på hva du mener med «film». Så hvis jeg forklarer feil å du bare hyle ut :)

      Det som må benyttes er de imagepacarkene som tilhører maskinen. En type for blekkskriver og en for laserskriver.
      Det er også viktig at et og samme sark ikke kjøres gjennom printeren mer en 1 gang. Er det kun et lite stempel som skal skrives ut, pleier jeg først å skrive ut trykket på vanlig kopipapir. Klipper ut en bit av imagepacarket som er litt større enn utskriften og taper denne over der det ble utskrift på kopiarket. Så kjører jeg gjennom samme kopipapir en gang til slik at trykket nå havner oppå imagepacarket.

      Det er superviktig at skriverinnstillingene dine er slik at kun sort blekkpatron brukes, og på beste kvalitet. På papirvalg har ikke jeg valgt noe spesielt (foto transparent etc), så min står fast oppført med «vanlig papir».

      Jeg håper dette ga deg noen svar, og løsning, hvis ikke får du ta kontakt igjen. Min e-post er mona@dinfantasi.no

      Slett