mandag 14. oktober 2013

Sta-Wet palett


Kanskje er det fordi jeg er sunnmøring ;) men jeg liker å være økonomisk. Derfor har jeg irritert meg over all malingen jeg ikke får brukt før paletten tørker. Men nå er det slutt på sløsingen :) Sta-Wet paletten er super på den måten at den holder malingen fuktig til neste gang jeg skal male.



Paletten kommer i to størrelser: Stor palett inneholder 6 ark akryl "filmpapir",  svamp 5 fargekopper og malemiddelkopp. Liten palett inneholder: 5 ark akryl "filmpapir" og svamp


Her er noen tips om hvordan du bruker den:

Svampen: Når du fukter den med vann, vil den utvide seg til 1/4 "tykkelse. Første gang du bruker svampen er det viktig at du skyller den godt for å fjerne evt rester av lim ol. som er brukt i produksjonen Dette vil forlenge levetiden av svampen. Deretter legger du svampen i KALDT vann og la den trekk. IKKE vri den. Plasser den våte svampen i palettskuffen. Hvis svampen er for stor for skuffen når den er våt, kan du tilpasse den ved å klippe den med en saks. La den så få trekke i kaldt vann igjen og legg den i skuffen.



Palettpapiret: Plasser "filmpapirarket" i vasken og slå på VARMT vann . La vannet renne over papiret  i 45-60 sekunder. Det skal være lett fuktig. Plasser så arket på toppen av svampen og bruk et papirhåndkle til å tørke av overflødig fuktighet fra overflaten på 
papiret.



Plasser malingen på arket. Den vil sakte absorbere fuktighet fra svampen gjennom papiret. Papiret er sterkt og vil ikke gå istykker selv om du bruker malekniv.




Når du så er ferdig å male er det bare å sette på lokket og malingen holder seg fuktig. 




Lykke til :) Mvh Mariann S

1 kommentar:

  1. Vil det si at man må bruke papir som pallett, det fins ingen andre løsninger som våtpallett?

    SvarSlett