tirsdag 27. januar 2015

Oppbevaring til strikkepinnene

Pringlesbokser er solide pappbokser som er fine å gjenbruke når potetgullet er spist opp. Lokket er ikke mye å skryte av, men boksen i seg selv er solid. Ikke spesielt fine slik de er, men enkle å dekorere. Her har du et eksempel på en strikket boks til strikkepinnene.


Denne er enkel å lage, og materiallisten er kort. Garn, maling og en knapp holder.

Du kan bruke:
- matt grå spraymaling, varenummer 01068412
- matt sølv hobbymaling, varenummer 01055782
- 3D-liner, varenummer 01052672

Start med å finne garnet du vil bruke. Beregn antall masker du trenger å legge opp etter strikkefastheten på garnet. Dette garnet har en strikkefasthet på 22 masker på 10 cm. For å få et trekk som passer til boksen må vi ende opp med 24 cm. Del disse 24 cm på 10, og gang tallet med 22. I dette tilfellet får du 52,8, og da runder du av nedover. Det er bedre at disse trekkene er litt for små enn litt for store.


Legg opp riktig antall masker, og strikk rillestrikk frem og tilbake (altså bare rette masker) til arbeidet måler 23 cm.


Fest trådene og sy sammen til en tube.


Skiltet er laget av 6 mm trefinèr, men kan i utgangspunktet lages av hva som helst. Tykk bokpapp, ruglepapp eller metall. Størrelsen bør være omtrent 15 x 3,5 cm. Skriv teksten til venstre på skiltet med en 3D-liner eller et fast lim, og lag en ramme rundt. Denne skal legges så langt ut på kanten at den noen steder siger ned på utsiden. ( For de som ikke vet hva en liner er, så er dette tykk "maling", i flasker med tynn tupp, og som gir en opphøyd skrift. )


Når 3D-lineren har tørket spraymales skiltet i en mørk gråfarge.


For å få frem teksten skikkelig får den og rammen rundt et strøk sølvmaling. Bruk pensel og dra lett over, det skal se litt rustikt ut.


Nå er delene snart klare for montering. Pringlesboksen kan brukes som den er, men for å være sikker på at de grelle fargene ikke skinner igjennom trekket kan den få et strøk med spraymaling.


Dra trekket utenpå boksen, og fest det øverst og nederst med limpistol. Pass på at lokket sitter på, trekket må ligge rett i underkant av lokket.


Ha godt med lim på baksiden av skiltet, og plasser det 3 cm nedenfor lokket. Klem det godt fast, hvis du klarer på få limet til å trekke igjennom trekket og inn på boksen er det flott.


Lim på en knapp til pynt til slutt. Ferdig! :)


Disse boksene passer til settpinner og rundpinner, og så kan du lage en til heklenålene også.





Sissel :)

9 kommentarer: