mandag 30. september 2013

Ørepynt med smykkenagler

På Gave & interiørmessen i Lillestrøm i august arrangerte vi en MnT på standen til Global hobby og kunst. Kundene kunne komme å lage kort og smykker som de fikk med seg hjem. Dette er ørepynten de kunne velge mellom å lage. Vi hadde i bakhodet at de fleste har begrenset med tid å tilbringe på hver stand. De er ikke så avanserte og det tar forhåndsvis kort tid å sette de sammen.

Denne ørepynten er virkelig enkel å lage. Her har vi valgt å bruke en neonrosa glassperle.

Utstyr du trenger:
- Perler 8mm (neonperler) 2 stk
- Smykkenagler 2 stk
- Øsken 4 stk
- Øyepin 2 stk
- Ørekrok 2 stk
- Rundspiss og avbitertang

Nagler festet på en lenke. Dette var kanskje den ørepynten som tok lengst tid å lage, men som fortsatt er veldig enkel å lage.

Utstyr du trenger:
- Lenke (vi brukte kjedeforlengere, da de var den lengden vi ønsket)
Smykkenagler 10 stk
- Øsken 12 stk
- Ørekrok 2 stk
- Smykketang

For å gjøre naglene litt ekstra spennende hadde vi malt de med hobbymaling, Marabu Decormatt. Vi maskerte toppen med maskeringstape og brukte en myk, syntetisk pensel til å påføre malingen.

Utstyr du trenger:
- Hodeskaller 2 stk
- Smykkenagler 2 stk
- Maskeringstape/washi tape
- Hobbymaling (Marabu decormatt)
- Pensel
- Øsken
- Øyepin
- Ørekrok
- Rundspiss og avbitertang


Håper du blir inspirert!

Kristine

søndag 29. september 2013

Lag koselige julekort med fargelagte stempelmotiv

Høsten er kommet og jeg har, som sikkert endel av dere andre, begynt å ta fram julestempler og papir. Tidlig, vil nok noen synes, men jeg koser meg gjerne med julekortene utover høsten før det blir for hektisk tett oppunder julen.


Disse stemplene fra Marianne design er bare supersøte og så morsomme å fargelegge!

Motivet er fargelagt med Touch Twin Markers:

Grønn: 43-175-166
Brun: 103-97-107-25
Oransje: 24-34-107
Grå: CG1-CG3-CG5-CG8


Dies:


Banneret med stempelteksten på lager du enkelt slik:

Du trenger: hvit kartong, stempeltekst, stempelpute og saks.

Stemple teksten på kartong med litt god plass på hver side.

Kutt til en stripe.

Brett inn på hver side av teksten.

Brett videre som vist på begge sider.

Klipp et hakk inn fra midten av kortsiden.

Kutt fra hvert hjørne inn til enden av splitten. På denne måten trenger du ikke måle, men vil likevel unngå at spissene blir skjeve/ulik størrelse.


Ferdig banner.

Kos dere med julekortene!

lørdag 28. september 2013

Julens huskelister

De nye mønsterarkene og klippearkene med tema jul fra StudioLight er til å spise opp. Jeg synes de treffer den gode gamle, norske julestemningen midt i blinken. Lune julefarger og herlige motiver.

Mye av det man får tak i av juleark er det jeg ser på som glorete og ikke-meningen-fornærme-noen men "amerikanisert". Derfor ble jeg SÅ glad når jeg så disse nyhetene for de er BARE herlige.

Jeg har lekt meg litt med et av motivene og pyntet litt på ei kjedelig lita notisblokk jeg hadde liggende.

Brettet en enkel perm og dekorert, før jeg limte blokka fast inni permen.



Materialliste;
Mønsterark fra StudioLight 29019135
Klippeark fra StudioLight 29011252
Clearstamps fra Staz Velsignet julenatt 65005029
Dies fra Sizzix Billetter 39999569

torsdag 26. september 2013

Vinterlykter av glass

Tomme glass kan brukes til så mangt, og her har jeg enkelt gjort om rengjorte fetaost-glass til vinterlykter for telys.

Jeg rengjør og tørker glassene, før jeg begynner å finne de motivene jeg ønsker å bruke på lyktene. Her har jeg stanset ut motiver i selvklebende vinyl, som er enkel å feste på glassene som en maske.



Fester masken på glasset, her kan du bruke masker og sjablonger du har får hånden. 
På det første glasset her har jeg brukt hvit spray akrylmaling.  


Lar malingen tørke før jeg fjerner masken og resultatet med litt blonder og hyssing langs kanten, samt en metallpynt blir slik som dette;



Vær obs på at om du velger nettopp disse kantete fetaost-glassene må man bruke litt sand eller lignende i bunnen på de for å få telys til å stå forsvarlig, siden glassene er kupert i bunn. 

det nesten glasset er laget med samme prinsipp, men her har jeg brukt vanlig gesso og pensel, sammen med diverse utstansede snøkrystaller. Festet snøkrystallene som masker på glasset. 
Malt over maskene, og latt tørke. Fjernet så noen av maskene og malte en gang til, latt tørke. Fjernet resten og malte nok en gang. På denne måten blir gjennomskinneligheten på snøkrystallene av ulik grad, etter hvor mange lag med gesso de har; 



Materialliste;
Dies fra Marianne design bla a 39991225, 39991226, 39991229 og 39991330
Ghiant Akrylspray 150ml - 710 Hvit 01068710
Gesso 01011048
blonde, hyssing, charm

tirsdag 24. september 2013

Fra lokk til lerret

Pappesker man kjøper til dekorering kommer som oftest med en underdel og et lokk. Noen ganger bruker jeg bare underdelen, som feks når jeg laget Kartotek til hobbybruk. Og hva gjør man da med lokket man får til overs? Jo man jukser det til å se ut som et lerret.

Jeg har malt kantene hvite med gesso, og stukket hull til trådfeste; 


Så har jeg pyntet "lerretet" mitt til en årskalender som kan henge oppe til neste år;


Materialliste;
Mønsterark fra StudioLight 29019128
Klippeark fra StudioLight 29012029
Gluedots 56370019
Roser og halvperler fra Staz

mandag 23. september 2013

PanPastels

... "malingen" man kan "tegne" med!

For noen dager siden dumpet en pakke PanPastels ned på mitt tegnebord. Jeg har haft settet med alle 80 farger i nesten 2 år …. og ofte gledet meg over de mange muligheter det ligger i dette medie, som befinner seg et sted mellom tegning og maling. Jeg pleier å beskrive det som “maling” i tørr form - som man kan tegne med !!!

PanPastel har med dette sett introdusert 6 nye farger, metallic. 4 varme farger gull ( 2x gull, bronse, kobber ), og 2 kalde ( Sølv, tinn).

Foto av PanPastel Metallic settet 0939
Dette innlegg inneholder:
Beskrivelse av forskellige PanPastel produkter,
W.I.P av to tegninger i form av en fotoserie og den ene av dem dessuten med en video som viser deler av prosessen.

Helt nederst i innlegget … etter videoen litt om Sofft verktøjet ...
Begge tegninger er laget på velourpapir med Sofft verktøj



Messing boks med lok fra mitt barndomshjem ( beregnet til oppbevaring av kaffe ) og en Bodum presskanne fra kjøkkenet.

Jeg satte dem opp på kjøkkenbordet motsatt et sydvendt vindu. Etter litt flytten frem og tilbagk bestemte jeg meg for oppstillingen på fotoet. Det som tiltaler meg er de kraftige refleksjoner av vinduer i både messingboksen og kaffekanne. Fargene i bordplaten og flisene reflekteres i de blanke overflater i begge metallgjenstander ….. det er med andre ord mange muligheter …. og utfordringer …..



Her er motivet tegnet opp med en lys pastelblyant ( herfra er alt tegnet med Sofft verktøj og PanPastels )



For å få riktig farge på flisene starter jeg med et lag 840.7 som er den nestlyseste Paynes Grey …. jeg brukte en av fingersvampene i begynnelsen og en malerkniv med firkantet spiss til resten ….. som avslutningslag på flisene fikk de et lag 807.8 den allerlyseste i Paynes Grey serien …. når jeg ikke velger hvit, er det fordi jeg ønsker en kald farge mot de varme/varmere farger i de to motivdele som står på bordet …



For å tilpasse kontrasten mellom flisene og de to bilde elementer foran, har jeg valgt å flisene til venstre skal fremstå lysest og de lengst til høyre litt mørkere. Flisene er bearbeidet ganske nøye med malekniven for at toneovergangene skulle bli helt som jeg ønsker …. Fugen mellom flisene er laget med kanten av en oval malerkniv med 840.1 Paynes Grey Extra Dark



Messingboksen har blank overflate og derfor reflekteres fargene fra omgivelserne i boksens overflate. Det er grønne, gule, orange, brune og rødbrune farger i overflaten, pluss enkelte gråblå toner ….. med en håndfull malerkniver …. en til hver farge …. er boksen roligt og veloverveiet fargelagt …. med nøye kontroll / sammenligning med boksens farger og refleksjoner. Alle 6 metallic farger er brukt i beskjedent omfang som nestsiste lag i de lysete områder … og punktvis i flere av høylyspunktene.



Til sist sjekkes tegningen opp mot motivet …. ennå engang ;-) og korreksjoner gjøres i nødvendigt omfang.

Neste tegning:



Motivet tiltaler meg, Anita har hatt solen i ryggen da hun tok bildet. Jeg har valgt å konvertere det fra dagslys til skumringstid med lav sol fra motsatt retning. Dette gir mulighet for utstrakt bruk av metallic fargene i større deler av motivet.



Planen er å fargelegge de 3 sverd primært med metallic fargene. Det viste seg, at velourpapiret “spiste” fargen fra fingersvampen …. derfor besluttede jeg, å legge en bunn med hvit farge på den ene side av sverdklingen, før det kom metallic på.



Metallic fargen legges på med malekniv ...



Bakgrunnen / himmelen males med fingersvampe ….



Halvveis gjennom bakgrunnen fargelegges resten av sverdene med metallicfarger og malerkniv …



Enkelte detaljer lages med den smale trekantede fingersvamp … og metallicfarger



Det ferdige foto …. sverdene er nesten 100% fargelagt med metallic fargene, med malerkniv og enkelte steder den smale spisse fingersvamp … i bakgrunnen er ikke brukt metallic farger … alt er påført med fingersvamper.

Her kan du se en video med tegneprosessen:



Sammen med utviklingen av PanPastels har man utviklet et praktisk påføringsverktøj. To serier med svamper …. ikke helt ulike dem man bruker til sminke.



Det er 4 forskjellig malerkniver med tilhørende svamper …



…. og 4 forskjellige fingersvamper og 3 litt større svamper



Alt sammen kan kjøpes i løse pakninger, men min anbefaling er at man i stedet kjøper en sortimentspakke og deretter supplerer etter behov



… her er pakken med alt hva man kan ønske seg sammen med PanPastels fargene



Det store Sofft-settet uten plastic ;-)



Her er resultatet av arbeidet med de to tegningene til dette blogginnlegg ….. snart vasker jeg det hele med med litt zalo i lunkent vann …. og i morgen er de klar til bruk igjen. De er fortsatt misfarget, men er i praksis så gode som nye. Alt etter hvilket tegneunderlag man arbeider på slites de litt efter litt …. spissene til malerknivene slites hurtigst.

Jeg arbeider en del på pastelmats som har en overflate som minner om meget fint sandpapir … det tar naturligvis hardt på svampene …. på pastelpapir holder de meget lengre ...

Jeg håper dette har vært informativt !

Skriv endelig dersom du har spørsmål omkring PanPastels, Sofft verktøj og praktisk bruk som tegne/malemedie!

fredag 20. september 2013

Cobra - vannløslig oljemaling


Cobra vannløslig oljemaling er en smidig og behagelig maling å arbeide med og føles som å jobbe med tradisjonell oljemaling. Malingen kan påføres med alle de vanlige oljemalingteknikker, og på dette bildet har jeg brukt både pensel og malekniv. En av de mange fordelene med denne malingen er at du ikke trenger å bruke  løsemidler slik som white sprit og terpentin. Det  er derfor ingen ubehagelig lukt noe som gjør at du ikke har samme behov for utlufting som ved ordinær oljemaling.
Du rengjør lett pensler og palettkniver med såpe og vann (jeg bruker Zalo). 

Dette er min første utprøving med Cobra vannløselig oljemaling:



 



 Jeg ble usikker på det røde håret og den mørke bakgrunnen så jeg bestemte meg for å gjøre noe annet... "Veien blir til når du går" - Ferdinand Finne



Jeg har også laget en kort video som viser fremgangen: 

                            


For mere informasjon kan du gå inn på produsentens sider, der vil du også finne videoer som demonstrerer flere teknikker. Det finnes to kvaliteter med den vannløselige oljemalingen Cobra


Cobra Artist: Oljemaling i beste kunstnerkvalitet. 
Cobra Study: Oljemaling i studiokvalitet



Les mer om Cobra-serien på deres hjemmeside: 

Les mer om vannløselig oljemaling på Royal Talens sin hjemmeside: