Sider

torsdag 26. november 2015

Kalkmaling på julekulene


Jeg har flere poser fulle med juletrekuler i alle farger. Røde, sølv, grønne, gull, svarte og blå. Den verste posen er fra den julen jeg mente at bare grå kuler ville være fint på treet. Jeg tok feil.

Men det fine med dette er at jeg alltid har noen kuler jeg kan gjøre om litt på hvis jeg trenger pynt på en krans eller noe. 






Jeg har laget pynt til trappegangen av edelgran, og ville ha svarte kuler. Blå kuler ble malt med svart kalkmaling. To tynne strøk med en halvtime tørketid og så var de klare. Jeg skrev på den ene med vanlig tavlekritt. God jul! :) 







onsdag 25. november 2015

Krans av blåbærlyng

Blåbærlyng er fint å lage kranser av. Og den holder seg like grønn etter at den har tørket. Passer både til den som liker å pynte mye til jul, og den som liker det mer minimalistiske.







Du trenger en halmkrans og en rull vikletråd. Så tar du en bunt lyng, legger den rundt kransen, og så fester du den med en runde vikletråd. Det holder å feste den et sted, omtrent der det grønne starter. Klipp gjerne av de lengste endene.

Så legger du neste bunt noen centimeter bortenfor den første, og så fester du enden på samme måte. Fortsett så på samme måte til hele kransen er dekket. De siste buntene må festes innunder tuppene den første.




Bruk gjerne en saks for å trimme kransen til slutt. Det er alltid noe som stikker ut der det ikke skal.







Samme metode som dette kan brukes uansett hva du lager krans av. Vi laget en med grønn bresk, og en med hvit mose.








 Så kan kransen pyntes så mye eller lite du vil. Vi valgte en enkel hvit sløyfe på vår. Vi laget først løkkene, tre på hver side, den ene litt kortere enn den forrige. Så tok vi en ny bit bånd og la rundt løkkene, og festet det hele sammen på midten med vikletråd.





Vår krans henger ute på døra, men egner seg like godt inne,
for den hverken lukter eller drysser. :)






Sissel :)





fredag 20. november 2015

Bokengel

Dette er en engel laget av en bok. Alle sidene er brettet innover for å forme skjørtet, og hele engelen er 30 cm høy.






Riv av permen på boka. Start på første ark, og brett det ene hjørnet en gang inn mot midten.





Så skal det brettes en gang til inn mot midten. Den skrå kanten vi fikk etter forrige brett skal ligge inn mot midten hele veien ned.





Til slutt skal snippen som blir til overs nederst brettes oppover. Bla så siden til venstre, og gjør akkurat det samme med neste side.




Fortsett til alle sidene er brettet. Skjørtet skal stå av seg selv, det trenger ikke limes på noe vis.






Lim på en vattkule på toppen. Vi brukte en 40 mm kule, og limte den fast med limpistol.





Så sprayet vi skjørtet og hodet med hvit grunning.






Vår engel fikk en glorie på hodet laget av smykketråd, og et lite sølvhjerte på brystet. Vi limte fjær bak på ryggen, rett under hodet.




La barna lage en til besteforeldrene, og så kan du lage en til deg selv. :)






Sissel :)


tirsdag 17. november 2015

Nytt liv til slitent furumøbel

Jeg har falt totalt for ArtVintage malingen fra Schjerning. Flott dekkevne og nydelig overflate. Jeg har tidligere malt en liten kommode og har hatt en litt større apotekerdisk stående på vent. Et skal / skal ikke prosjekt. Kaste eller pusse opp? Jeg gikk til slutt for det siste alternativet, og angrer definitivt ikke.



Beklager at jeg glemte å ta bilde av apotekerdisken før jeg skrudde av håndtakene, men de samme håndtakene er de jeg skrudde på igjen.


Et voldsomt gulnet furumøbel, med mye kvist og ikke HELT up to date, rett og slett. Men samtidig et møbel med masse av lagringsplass og DET trenger vi jo.


Jeg satte i gang og malingen dekker godt og tørker raskt.


Straks jeg hadde fått på første strøk kunne jeg begynne der jeg startet, med neste
strøk.

Malingen dekker veldig godt med 2 strøk.

3 timer brukte jeg, fra jeg skrudde av håndtakene til håndtakene var på plass igjen på nymalt møbel- Og jeg ble veldig fornøyd. neste miniprosjekt står for tur, og det er speilet.



 Scjerning Art Vintage Kalkmaling, støvet grå. 03007546

Wenche

torsdag 12. november 2015

Tim Holtz skuffer aldri

Tim Holtz har designet enda en fantastisk juleserie!

Thinlits die settet “Snowfall & Holiday Knit” kommer til å bli flitting brukt av scrappere nå frem til jul. Disse diesene er svært anvendelige. 

Dies brukt:

Pete Hughes har målt lengden og bredden på diesen har har valgt å bruke. Lagt målene sammen og kuttet et kvadrat i kraftkartong i den riktige størrelsen.






Som du ser er detaljene superfine og om du ikke allerede har en børste, kan det være lurt å investere i en Sizzix Die Brush nå. Den fjerner i en fei alle de små papirbiter som sitter igjen i diesen.








Etter den første utstansingen, er resten enkelt. Det blir til en fin ramme! Om du har den magnetiske platformen, er den til god hjelp nå med å holde diesen på plass mens man sveiver gjennom maskinen.



Pete målte firkanten i midten og kuttet ut en litt midre kvadratisk bit i kraftkartong. Etterpå stanset han ut en stor stjerne fra Thinlits settet «Holiday Scribbles» og ordet «Joyful» fra Thinlits settet «Christmas Words: Script»



Da er det tid for å legge på litt akrylmaling med en rulle. 


Ved å bare ta litt og litt farge på rulle, kan du legge lagvis og oppnå en mer tilfeldig effekt.


Til slutt er det lagt på et lag med kalkmaling.



Slik ble kortet!


Originalinnlegget finner du på Sizzix sin egen blogg:
av Pete Hughes

Faux embossing med dies fra Sizzix Winter Wonderland


En av Pete Hughes favoritt stanseteknikker er faux embossing. Faux er et fransk ord som betyr falsk eller uekte, men det er ikke noe som er uekte når det kommer til effekten den falske embossingen gir.


Start med å stanse ut et dusin snøflak med Thinlits diesen «Delicate Fall». Lim de fast på en kartong, bruk gjerne spraylim. Stans ut kartongen med Bigz diesen «Proud Deer». Grunn den utstansede hjorten med hvit gesso. Dette forhindrer at neste lag med akrylmaling trekker inn i kartongen.



Bruk gjerne tre ulike nyanser akrylfarge når du maler hjorten. La malingen tørke. Bruk gjerne varmepistol eller hårføner slik at det går raskere. Tynn ut mørk brun akrylmaling med vann. Mal over slik at malingen fester seg i sprekkene før du tørker av med tørkepapir. Tanken er at brunfargen skal fremheve detaljene.

Påfør til slutt hvit kalkmaling med en tørr pensel. Start heller med for lite maling enn for mye.



Før du fester den til et hvitt, dobbelt kort, lag en bakgrunn av kraftkartong. Svert kantene og bruk stempel, gjerne noen som ser ut som postmerker. Krøll kraftkartongen og fest hyssing eller hampetråd rundt.




Slik ser det ferdige kortet ut. Embossingeffekten er ganske kul!





Neste ut er en bjørn, Bigz diesen «Strolling Bear». Som du ser, er det brukt trær fra Thinlits diesen «Decorative Tree».



Det er først brukt gesso, to nyanser grå og til slutt en uttynnet mørk blå for å lage kontrast og løfte frem detaljene.



Igjen, her er det ferdige kortet.




For å gjøre det litt annerledes til slutt, så er det brukt både positive og negative utstansinger.




Gesso, to nyanser rosa akrylmaling og deretter en uttynnet rød farge for å igjen fremheve detaljene.



Her er det siste kortet ferdig.




Originalinnlegget finner du på Sizzix sin egen blogg:
av Pete Hughes