Sider

mandag 29. september 2014

TUTORIAL - julekort med TREASURE GOLD

Med høstmørket kommer virkelig tiden for å sitte inne og kose seg med kortlaging, og for mange er det tid for å begynne med julekortene. 


På julekortet mitt i dag har jeg prøvd ut et, for meg, nytt medium til kortlagingen:

TREASURE GOLD

Treasure Gold er en metallic voks beregnet til restaurering og overflatebehandling av møbler, rammer, keramikk, glass og liknende, men fugerer også flott på papir. Voksen kommer i en liten glasskrukke med skrulokk og påføres med finger. Den finnes i flere farger og fargene kan blandes innbyrdes for å få frem ønsket nyanse.


Jeg så første gang Treasure Gold i bruk da jeg traff Pete Hughes fra Sizzix på Gave-og interiørmessa på Lillestrøm i høst. Han hadde demo på Global Hobby & Kunst sin stand og hadde brukt Treasure Gold på utrolig lekre måter. Sjekk gjerne ut bloggen hans hos Sizzix for tips og flere spennende måter å bruke Treasure Gold.

Jeg har stanset ut en ramme med en die fra Marianne Design i brun kartong. 


Med fingeren påfører jeg lett et lag Treasure Gold voks og gnikker det deretter godt utover. Vær litt lett på hånden først så du ikke får store konsentrerte flekker med farge. Når du har spredt fargen utover kan du gnikke den godt inn i papiret. 

 
Man kan gnikke av noe overflødig voks lett med litt papir eller en tøyfille.


Chipboard stjernene har også fått et lag Treasure Gold. Da legger jeg et jevnt lag over hele figuren og det er bare å gnikke voksen godt inn.


Vask hendene eller tørk av dem med en våtserviett så du ikke får farge på andre ting etterpå.

Slik ble det ferdige kortet mitt.


Materialer:

Treasure Gold Fire White 01015014
Studiolight Scandinavian Winter klippeark, 3D-ark, mønstret papir
Staz 3D-puter 65021005
Seam Binding bånd 81060000
Staz selvklebende perler 65001009
Staz stempeltekster 65005037
Memento Rich Cocoa 38961101 stempelpute til sverting av kanter
Svart stempelpute til tekster
Brun kartong
Wycinanka chipboardstjerner 30500243
Marianne Design oval ramme die 39990293
Hvite bjeller 8mm 47013921

Kreativ hilsen Camilla

fredag 26. september 2014

Spenne opp ditt eget lerret

Å lage lerret er en kunst, men det er faktisk ikke så veldig vanskelig. Det krever litt utstyr, noe nøyaktighet og god innstilling.


Etter å ha gått til innkjøp av materialene, sjekket jeg rammene og tverrtreet for skjeivheter. Det er viktig at de er helt rette og fine, hvis resultatet skal bli bra. Jeg kontrollerte også utfresingene, og hjørnene.


Da kan monteringen starte! Jeg la to rammer inntil hverandre og kilte de forsiktig inn. Da jeg merket de hadde festet seg, brukte jeg litt mer kraft. Jeg brukte gulvet til å presse mot, og det overrasket meg hvor enkelt det var å få disse hjørnene i rett vinkel. Etter å ha presset sammen de to korte rammene på en lang, festet jeg tverrtreet. Monteringen av den siste rammen ble litt mer utfordrende på grunn av tverrtreet, men det gikk overraskende bra det også. Da jeg la hele rammen på gulvet, visste det seg at alle hjørnene var rettvinklet!

Når rammen var ferdig montert, ble det klart for å stifte fast lerretet. Jeg plasserte rammen midt på lerretet og stiftet i den første stiften midt på den ene langsiden. Nå startet presisjonsarbeidet. På bildet nederst til venstre vises i hvilken rekkefølge de ulike stiftene settes. Ikke fest med flere stifter enn vist ennå. Når du er klar for å feste stift nummer 2, må du bruke spenntang og dra lerretet stramt og stifte. Det er viktig her at du strammer i den retningen pilen viser. Rett der det er rett, og på skrå der det er skrått. Unngå stifter nærmere hjørnene enn 15 cm. Da jeg var ferdig med å feste disse 12 stiftene, renklippet jeg lerretet, slik at det gikk i flukt med kanten bak på rammen.

Hjørnene krever litt nøyaktighet. Her trengs det også en liten hammer. Start med å dra hjørnet på lerretet forsiktig over rammehjørnet (se bilde nr 1 øverst) og fest med 2 stifter i kanten. Ikke stift slik at stiften er festet i begge rammene, da vil det bli vanskelige å justere det ferdige lerretet med kiler etterpå. Brett så inn den ene siden. Før du stifter, bruker du hammeren og banker lerretsduken flat mot rammen. Ikke bank hardt! Stift fast, og bank litt med hammeren her også på brettekantene. Gjør det samme med den andre fliken. Bruk hammer forsiktig og bruk ekstra stifter hvis nødvendig.


Hvis behov, det vil si hvis lerretet ikke har blitt helt stramt, bankes det inn kiler i hjørnene. Bank forsiktig og kontrollsjekk hele tiden slik at ikke lerretet strammes mer enn nødvendig. Da kan lerretsduken i verste fall revne.

Nå kilene er på plass og du er fornøyd med lerretet, festes resten av lerretsduken med stifter. Omtrent 8 cm mellom stiftene er fin avstand.

Nå er lerretet mitt klart for kreative krumspring!

Materialliste:
Blindramme tykk (19mm) - jeg bruke 2 x 55 cm og 2 x 105 cm
Tverrtre tykk (19mm) - jeg bruke 1 x 55 cm
Kiler
Lerret på rull - jeg brukte bomull
Spenntang
Stiftepistol
Koala vinkellinjal
Hammer


Til neste gang - ta vare på deg selv!

onsdag 24. september 2014

Pyramidekort


Pyramide kort er morsomme og lage, og ikke veldig vanskelig. Etter at kartongen er skjært ut fra malen (se nederst), er det bare å dekorere i vei! Jeg har brukt StudioLight sine herlige ark, og pyntet litt ekstra med gnikkiser, roser og halvperler. Blomstene fra 3D-arkene er blinget opp med Sakura sin Stardust nr 700.

Materialliste:
Papicolor kartong
StudioLight mønsterpapir 12" - Shabby Chic 1
StudioLight mønsterark A4 - JBS 150
StudioLight 3D-ark - JBS 4
Sakura Gelly Rolls - Stardust 700
Staz roser
Staz halvperler
Staz Gnikkis
Staz satinbånd
Charms
Blomsterpinne
Hulltang


Til neste gang - ta vare på deg selv!

mandag 22. september 2014

Pakkelapper

Stort enklere kan det ikke gjøres- stanse ut og lime sammen.

Marianne Designs nye dies er supre både til å lage pakkelapper og til å bruke som pynt ellers på feks kort, til scrapbooking eller juletrepynt.



Og en ide til årets julemesse er å lage små gaveposer med pakkelapper; 


Produktliste;
Papicolor Kraft 302x302mm - Natur
Papicolor A4 200g - 903 Elfenben
Marianne Design Craftable - Filigree Angel Heart 39991283
Marianne Design Craftable - Filigree Snowman 39991285
Marianne Design Craftable - Herald Angel 39991295

lørdag 20. september 2014

Brette kort og bokser med Scor-Pal

Med Scor-Pal scoreboard lager du nøyaktige og presise brettespor som igjen gir deg profesjonelle brettekanter - aldri mer skeive kort!

Scor-Pal brettet er såpass stort at det rommer 12"12" ark, og de ulike sporene gjør det enkelt å lage fine bretter med falsebenet som følger med.

Arket du ønsker å lage brettekanter på plasseres oppe i venstre hjørnet. Så er det bare å dra falsebenet over arket i de sporene du ønsker. Du holder falsebenet som om du skal skrive noe, og trykket må tilpasses papirtykkelsen. Det blir finest brettekant hvis den siden du har oppe på brettet, er forsiden.

Under er en demonstrasjonsvideo på engelsk.


Her er noen få prosjekt jeg laget i forbindelse med Gave- og interiørmessen som var i slutten av august.



Materialliste:
Scor-Pal
Papicolor kartong
Mønstret papir - StudioLight og Marianne Design

Til neste gang - ta vare på deg selv!

torsdag 18. september 2014

Enkelt herrekort


Et slips er stilig pynt på herrekort. Den nye diesen fra Marianne Design egner seg godt både til konfirmasjonskort og fødselsdagskort.



Produktliste;
Studiolight Paperpad 15x15
Marianne Design Craftable - Gentleman's Tie 39991292
Marianne Design Craftables CR1212 - Tags & Tickets

mandag 15. september 2014

Alvedies

Jeg har falt for de nye alvediesene fra Marianne Design, de er pynt nok i seg selv. Her har jeg brukt en av de i kombinasjon med en av årets juledies:


I tillegg til noen stemplede tekster har jeg pyntet litt ekstra med chipboardsstjerner. Disse har jeg fargelagt med Touchmarkers. Har brukt den tykke enden av tusjen for ikke å ødelegge fibrene i den tynne presisjonstuppen. 



Produktliste;
Studiolight Paperpad 15x15
Marianne Design Creatable - Fairy - star 39990323

torsdag 11. september 2014

Dekorerte Pillow box fra Sizzix

Er ikke disse eskene skjønne?


Under Gave- og interiørmessen på Lillestrøm, hadde Pete Hughes demonstrasjon på Sizzixprodukter. Og underveis på messen laget han disse eskene. De er enkle å lage, og det skal ikke så mye til for å få til en fin dekor. Felles for de alle er at de er laget med Sizzix sin Pillow boxdie, og med Papicolor kartong. Kartongen er veldig egnet til preging, og alle detaljene kommer godt frem.

En herlig eske, der den blå kartongen er svertet med metallisk voks. Voksen svertes på, og gir en kul effekt. Sommerfugldiesene er fra startepakken til Big Shot, og embossingplaten er fra en 2 pk. Kompasset som er vist et stykke ned, er fra samme pakke.

En frisk eske i lime og blåtoner. Både embossingplaten og diesene følger med startpakken til Big Shot.

Denne esken er preget med somerfugler og øyenstikkere. Blomsten er laget av dies som følger med startpakken til Big Shot. Her er kartongen svertet lett med Memento Rich Cocoa for å få et litt slitt preg.

Med Papicolor sin kraftkartong er like herlig å arbeide med som "vanlige" kartongene. De lar seg prege lett, og er fine å bruke sammen med Sizzix Embossingfoldere. I likhet med forrige eske er kartongen lett svertet med Memento Rich Cocoa.


Materialer som er brukt:
Papicolor
Big Shot maskin inkl dies og embossingplate
Sizzix Movers&Shapers L die, Pillow box w/labels
Sizzix Embossing Folder - Airmail & Compass Set
Sizzix Embossing Folder - Swirls, Butterflies & Dragonflies
Treasure Gold - Metallic voks
Memento stempelpute - Rich Cocoa

Til neste gang - ta vare på deg selv!

torsdag 4. september 2014

Spray din egen mote!

Alle kan lage en favoritt t-skjorte i sin egen stil - eller vesker, puter, gardiner ... Lag dine egne design! Det er både lett og kjapt gjort. Det vide og herlige fargeutvalget tilbyr noe for enhver smak, enhver årstid og enhver anledning.

Bildet er lånt fra produsenten; Marabu
Den vannbaserte, og luktfrie, tekstilfarge i praktisk pumpesprayflaske er egnet for lyse tekstiler med opptil 20% kunstfiber. Som en ekstra stor bonus er fargene lysekte. Når plagget er ferdig dekorert må det ligge til tørk. Minimum 2 timer når spray er benyttet, og minimum 6 timer ved bruk av liner. Plagget må fikseres. Fikseringen kan gjøres på 2 måter; enten ved å bruke strykejern eller stekeovn. Et område på 30 x 30 cm strykes i 3 min med strykejernet innstilt på bomull. Plagget må være på vrangen. Stekeovn forvarmes til 150°C  og plagget må være i ovnen i 8 min. Etter fiksering vil plagget være vaskbart opp til 40°C, og må vaskes på vrangen.

Marabu Fashion Spray i kombinasjon med Fashion Liner og Pronty Mask stensiler vil gi deg ubegrensede muligheter!

Fremgangsmåten er veldig enkel. Det første som gjøres er å legge inn en avis o.l. inni plagget, slik at fargen ikke sverter over på baksiden. Sjablongen sprayes med sjablonglim (se info lengre ned) og legges på plagget. Nå er det klart for spraying. Rundt akkurat denne stensilen ble det dekket til med vanlig kopipapir, slik at rosafargen ikke havnet på utsiden av stensilen. Når nok rosafarge var påført, ble stensilen løftet bort, og annen farge kunne sprayes på. Fargen på stensilen skylles lett av under rennende vann, forutsatt at fargen ikke har tørket.

Tuva har denne gang fått lov til å designe sine egne klær, helt uten påvirkning fra mor. Både når det kommer til farge- og stensilvalg! Kun få instruksjoner ble gitt, også startet produksjonen. Teksten er skrevet på med Fashion-Liner.

"Kjedelige" hvite singletter ble ganske kule. To av disse skjortene er gamle, og skulle pensjoneres etter sommeren. Nå derimot fikk de forlenge sin brukstid en del. Til og med mor kan bruke disse.

En skikkelig fin sommergenser, her med herlig sommerfuglstensil fra Pronty. Overgangen mellom fargene blir veldig jevn og fin. Samtidig som de ikke blander seg så mye. De rosa sprutflekkene her fikk vi til meg å spraye farge i hånden (med hansker på) for deretter riste hånden over plagget.

Fashion Lineren er enkel å bruke, selv for en 8-åring. Strekene legger seg oppå stoffet, men synker sammen under tørking uten å gli utover på stoffet. Etter fiksering ble strekene like myk som resten av plagget.

Sjablonglim er en liten sprayboks som inneholder midlertidig lim. Sjablongen sprayes med lim, dor deretter ligge og fordampe litt. Sjablongen legges så i ønsket posisjon og presses godt ned i plagget. Nå er plagget og sjablongen klar for farge. Sjablongen fjernes umiddelbart etter bruk og vaskes i kaldt vann.

Ble du litt inspirert? Et nytt innlegg kommer om ikke lenge, da med enda flere bruksområder og andre teknikker.

Materialer som er brukt:
Fashion-Spray
Fashion-Liner
Pronty Mask stensiler
Sjablonglim

Til neste gang - ta vare på deg selv!

onsdag 3. september 2014

imagepac stempelmaskin - brukerveiledning (oppdatert)

Da er den endelig her - stempelmaskinen fra imagepac! Nå kan du lage dine egne stempler, enten ved å tegne på frihånd eller lage det via en datamaskin. Du kan bruke online programvare fra imagepac eller selvvalgt program som for eksempel Photoshop.


Det er også opprettet et Facebook-gruppe, der tips og ideer deles. Link til gruppen finner du her.

Her kommer en enkel veiledning på norsk for hvordan du bruker maskinen, og helt nederst er det lagt ved en link til en video som ligger ute på YouTube.

Klargjøre en negativ
Motivet du skal bruke må være i svart/hvitt og negativ (dvs der motivets lysere partier er mørke og omvendt). Motivet kan lages i Photoshop, Word o.l. eller i online programvaren som hører til. Du kan også lage noe for hånd. Hvis du ikke bruker program som kan lage negativer, kan dette gjøres på denne web-siden. Velg "Reverse Colors/Negate", last opp bildet og trykk "Submit". Bildet du lastet opp vil nå vises på skjermen, som en negativ. Lagre så bildet tilbake på din datamaskin.


I pakken til stempelmaskinen følger det med utstyr som gir deg mulighet til å lage stempler i A7, A8 og A9 størrelser. Og motivene du lager må passe inn i en av disse størrelsene. Motivene må skrives ut på de negativarkene til blekkskriver som følger med. Har du laserskriver kan du kjøpe negativark til det separat. Lages noe på frihånd, må dette kopieres på negativarkene.

For å sjekke at du skriver ut på riktig side av negativarket, fukter du lett på fingrene og berører arket ytterst i et hjørne. Den siden som virker klissete er riktig side å skrive ut på. Det er viktig at du på printeren stiller inn slik at du bare bruker det sorte blekket, og på presentasjonskvalitet (best). Det er avgjørende for å lykkes at du har en god skriver. Det følger med en negativ i pakken, hold den opp mot lyset og sammenlign med din egen negativ. Er fargen like mørk og tett?

Eksponere
Da er vi klar for å eksponere motivet. Slå på stempelmaskinen og la den varme opp i 1 minutt.

A8-A9: Plasser motivet på den magnetiske glassrammen som er merket med 100 seconds. Legg den sorte rammen oppå slik at hele glassplaten er dekket. Legg så på den røde imagepacposen, slik at imagepacteksten kan leses. Til slutt legger du oppå den andre glassplaten som er merket med 6 seconds.


A7: Plasser motivet på glassrammen som er merket med 100 seconds. Legg så på den røde imagepacposen, slik at imagepacteksten kan leses. Til slutt legger du oppå den andre glassplaten som er merket med 6 seconds.


Eksponer i 6 sekund: Sett glassrammen inn i stempelmaskinen. Pass på at du kan lese imagepacteksten. La den stå i 6 sekund.


Ta ut platen og snu den rundt.


Sett platen inn igjen og nå skal den stå i 100 sekund. Slå av maskinen og ta platen ut. Åpne platene og ta ut den røde posen.

Vask og skjæring


Klipp av kantene på den røde posen, og ta av folien som sitter løst på den ene siden. Hvis du er i tvil hvilke folie du skal ta av, kjenn på stempelet og fjern folien på den siden du kjenner stempelet er (ruglete). Den andre folien skal ikke fjernes. Vask stempelet i kokende varmt vann og med oppvaskmiddel (f.eks. zalo). Børst til all væsken er borte, og skyll godt. Det anbefales å bruke hansker.

Herde


Slå på stempelmaskinen. Legg stempelet i begeret og fyll opp med vann, slik at stempelet er dekket helt, ca 1 centimeter. Sett det inn i maskinen. Dette skal stå inni maskinen i 2 minutt. Slå av maskinen, ta ut begeret og stempelet. Tørk godt.

Stempling


Klipp til stempelet. Du kan nå enten feste det permanenet på en trekloss, eller feste på akrylkloss ved hjelp av "imagepac cling stamp mount" som følger med. Da er stemplet ditt ferdig - på under 5 minutt.

Klikk på videoen under her, og se hvor enkelt dette er.


Videoen er hentet fra imagepac sin kanal på YouTube

Produktene finner du her!

Til neste gang - ta vare på deg selv!