Sider

fredag 19. april 2013

Sjablonger, strukturgel og tags

Sjablonger, strukturgel og tags, ja det er moro det. Her har jeg tatt utgangspunkt i kaffefargede tags, og boltret meg med diverse strukturgel i kombinasjon med ulike sjablonger.

Marabu Strukturgel finnes i flere strukturer, mange farger og klar, med og uten glitter. Du finner de HER. Scroll litt nedover siden så finner du de forskjellige typene.





Etter å ha boltret meg i farger og strukturer, og sitti og tvinna tomler mens pastaen tørker, så er det nå klart for finishen; pøs på med alle den pynten du kan tenke deg; 


Denne over her har fått både motiv fra Marianne design stanset ut med Dies fra Marianne Design, perleswirler, blonde og metall charm også fra Marianne Design, Og til slutt nydelige roser fra Staz


Dette er pyntet med stempeltrykk- jenta vandrer på en blomstereng av rosebånd fra Marianne Design, blonden i hullet er også derfra. 


På denne har jeg strøket på litt panpastel etter pastaen tøret. Her er det også masse pynt fra Marianne Design; motivet, metallcharmen, blonden og rosebåndet. Roser og duggdråper fra Staz. 

Men hvem sier du trenger kjøpe sjablonger? Man tar det man har for hånden, slik som jeg hvor jeg har brukt en kakeserviett/blondeserviett som sjablong; 



torsdag 11. april 2013

Lag stempler selv med dies, EZ-mount og mosegummi

Dies er i vinden som aldri før, og bruksområdene til disse små stanseformene er utallige. De tykke diesene fra Sizzix - Movers & shapers og Bigz - kan også brukes til å lage egne stempler. 



Du trenger: 
En stansemaskin som tar disse tykke dies som dette (for eksempel Sizzix Big Shot eller Spellbinders), EZ-mount, mosgummi og Sizzix Bigz/Movers & Shapers dies.


Klipp til en bit EZ-mount som er stor nok til dien du har valgt, og fest EZ-mounten med limsiden til mosgummien.


Klipp rundt mosgummien så du får en bit EZ-mount og mosegummi limt sammen slik:


Legg diesen i maskinen og legg mosegummi/EZ-mount oppå slik at den blir dekket.


Stans ut.


Ferdig utstanset stempel.


For å stemple, fjern dekkpapiret fra den glatte baksiden av EZ-mounten. Ta vare på det for å kunne feste det til stempelet igjen for å beskytte når det ikke er i bruk. Fest stempelet på en akrylkloss, påfør stempelsverte (man må ha på litt mer enn på vanlige stempler) og stemple som normalt.


Stempelet brukt på en tag:


Swirl die, doily die og dies til å lage rosene er alle fra Marianne Design. Det samme er stempeltekstene "Sweet" og "Love".

Lykke til!

tirsdag 9. april 2013

Porselenstusjer er gøy!

Ordinære krus trylles om til personlige favoritter, takket være disse tusjene. Marabu sine porselenstusjer krever ikke noe etterarbeid. Det er bare å la det du har tegnet på stå å lufttørke (herde) i 3 døgn. Etter 3 døgn med herding tåler de å bli vasket i oppvaskmaskin.


Siden jeg ikke er veldig god på frihåndstegning, har jeg valgt å bruke overføringspapir for å få til et godt resultat. Jeg har på vanlig papir tegnet figuren jeg ønsker, og teksten. Så har jeg lagt overføringspapir mellom kruset og papiret, for deretter tegne over strekene og teksten påny. En svak strek vil sitte igjen på kruset når du fjerner overføringspapiret, og som vil gjøre det enkelt å tusje.


Hvis du skulle være uheldig med streken, er det ingen sak fjerne det du har gjort så fremt lakken ikke har stått og tørket i mange timer. Gni bort med fuktig papirhåndkle og tørk videre av med white spirit. Alternativt legg det i varmt såpevann og vask bort. Hvis det bare er noen småting du ønsker å fjerne, er det bare vente noen få minutt så lakken rekker å tørke litt. Deretter kan du skrape bort det du ønsker med en skarp kniv. Vær forsiktig så du ikke skader glasset eller porselenet.

Tusjene fins i 3 forskjellige tykkelser, i tillegg til kalligrafi og i 34 farger. Så her burde det være mulig å finne flere favoritter!

Materialer jeg har brukt:
Porselenskrus
Marabu Porcelain Painter - 010605xx
Overføringspapir - 31931095

Til neste gang - ta vare på deg selv!

søndag 7. april 2013

Fargelegging av stempelmotiv med MCP-teknikk



Du trenger:

Egnet papir, for eksempel Fabriano Technico 6 eller Fabriano Bristol 
Stempelmotiv (ikke-permanent stempelsverte)
Koh-i-noor Polycolor Artist fargeblyanter ( Pigmentbasert )
Terpentin
Tegnestubb
Neglefil/fint sandpapir
(viskelær)

NB:

MCP-teknikk ( Magic Colored Pencil ) er en teknikk hvor du bruker terpentin for å trekke ut fargene fra pigmentbaserte farveblyanter, ved hjelp av tegnestubb. 
Når jeg fargelegger gjør jeg meg ferdig (så og si hvertfall) med en del av motivet om gangen (ansiktet for seg, klær for seg, bamse for seg...). Det er lettere å jobbe med en del av motivet om gangen. 
Av hensyn til antall bilder har jeg i denne tutorialen vist alle delene av motivet samtidig. Under hvert bilde følger forklaring til ansikt (og hender), klær og kaninbamse.

Skyggelegging

Bestem deg først for hvor du vil lyset skal komme fra. Jeg har valgt en lyskilde midt forfra. Skyggene vil da falle rundt ytterkantene, og det vil være mest lys midt foran på figurene. Men figurene selv vil også kaste skygge, så armer, at kaninbamsen sitter litt bak babyen etc. må også tas hensyn til.


Bruk lette bevegelser med blyanten. Det første laget synes nesten ikke, men legger grunnlaget for de lyseste partiene. Hvis dette blir for mørkt blir det lite skyggeeffekt.

Hud: Legg et veldig svakt lag farge (nr. 9) på hele ansiktet, halsen og hendene.
Klær: Legg et helt svakt lag rosa (nr. 10) på bukse og genser (unntatt på stripene som jeg har valgt å la være hvite).
Kanin: Legg et helt svakt lag grå (nr. 35) på kroppen og rosa (nr. 10) i ørene og på nesa.


Farg gjerne i sirkelbevegelser og lag minst mulig "striper", men det vil uansett jevne seg ut når vi påfører terpentin med tegnestubben.

Hud: Legg på litt mer av samme farge på hender hals og ansikt. men la nå midten av ansiktet forbli lyst, og det samme med hendene. Dette er der vi ser for oss at det treffer mest lys.
Klær: Legg på mer rosafarge (nr. 10) på genser og bukse for skygge (se bilde).
Kanin: Legg skygge med samme gråfarge (nr. 35) rundt ansiktet til kaninen (ikke midt på), under haka og magen og på føttene. Ørene får også mer farge i ytterkant og nede ved rota, men jeg prøver å la det være litt lysere i midten.


Nå er det på tide å gå over hele motivet med tegnestubb og terpentin. Dypp tuppen av tegnestubben i terpentin, den skal være våt, men ikke dryppende. 

Ta en farge om gangen, ellers vil farge fra tegnestubben sverte over til steder med en annen farge. Start med de lyseste partiene og fortsett så med skyggene, ellers vil fargen fra de mørke pariene med mye farge følge med over på de lyse partiene og gjøre dem for mørke.
Bruk sirkelbevegelser og gnikk (ganske hardt) med tegnestubben så fargen blandes ut og strekene blir borte.
Puss av farge på tegnestubben, med en pappneglefil eller fint sandpapir, før du bruker stubben på en ny farge. Tuppen kan spisses med en skarp kniv/skalpell eller en blyantspisser (når den er tørr).

 
Du kan fortsette å legge farge på etter at du har hatt på terpentin. Legg nå på mer farge der du vil ha mørkere skygger. Finn en mørkere farge som passer til fargetonen du har brukt først.

Hud: Legg litt mer av den samme hudfarge vi har brukt til nå rundt ytterkanten av ansiktet og der du ellers evt. vil ha litt mer skygge. Ha også litt rosa (nr. 10) i kinnene. 
Klær: Ha litt rødt (nr. 7) i de mørkeste skyggene på klærne (ytterkanter, under armene, under genserkanten).
Kanin: De mørkeste partiene på kaninen får litt av en mørkere grå (nr. 70) - rundt hodet og magen, øverst på føttene, under haka og på ørene innerst ved røttene og øret nærmest babyen.


Gå over med terpentin og tegnestubb igjen, pass på å ikke gå inn på de lyse partiene.
Nå kan du videre se om du er fornøyd eller må legge på mer skygge. Skulle du komme på utsiden kan du som oftest redde deg med et viskelær, du kan også prøve å viske litt lett om du ser at du har for lite lyst et sted.


Her har jeg hatt på litt ekstra mørkt innerst i skyggene og duset det forsiktig ut med tegnestubben.

Lykke til!