tirsdag 21. april 2015

Pomponger til babyshower

Pomponger er populært for tiden, som pynt til selskaper. Konfirmasjoner, bryllup, barnedåp og babyshowers. Butikker rundt omkring selger nå pomponger ferdig, til stive priser. Visste du at disse er enkle å lage selv, til en brøkdel av prisen? Vi fikk lov å hjelpe til å pynte en babyshower, og laget rosa pomponger! :)


Her har vi brukt Playcut silkepapir, 25 store ark i en pakke.


Beregn først hvor stor pompong du vil lage. Bredden på arkene dine vil tilsvare diameteren på pompongen. Klipp til riktig størrelse, og velg mange nok ark til at du får en fyldig pompong. På små, opp til 20 cm, holder det med 12-13 ark. På de store, oppunder halvmeteren i diameter, trengs det alle 25 arkene for å få det bra.


Brett plissè på arkene, og knyt en tråd på midten. Lag tråden lang hvis den skal brukes til oppheng.



Så starter du å trekke opp et og et ark, annenhver høyre og venstre side, inn mot midten. Vil du ha en pompong som er flat på undersiden trekker du bare opp ark fra oversiden. Vil du ha en helt rund pompong trekker du opp fra undersiden også. Ta da vekselvis fra overside og underside.


Fortsett til alle arkene er trukket opp.



Så er det bare å lage mange flere, og starte pyntingen. Våre ble brukt sammen med ballonger og vimpler.




Vi laget både flate til bordet, og runde til å henge opp. Det hele ble veldig vellykket, og den vordende mamma var veldig fornøyd! :)





Sissel :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar