fredag 13. mars 2015

Knytebatikk med Marabu Fasion Spray


Lag dine egne t-skjorter med knytebatikk med Marabu Fashion Spray. Tekstiler med denne stilen var ikke bare populær under flower power og hippietiden, men fortsetter å komme tilbake på moten, og er for tiden igjen populær. Med Marabu Fashion Spray er denne trenden mye enklere og raskere å oppnå enn med den klassiske batikkteknikken. En ny tolkning av en velprøvd metode.

Prøv det nå! Ha det gøy med textilspray!


Slik gjør du:

1. T-skjorten må være lys og fri for stivelse og tøymykner, så den bør vaskes før spraying. Det er viktig at stoffet er i bomull og har maksimalt 20% kunstfiber, ellers vil ikke malingen fikseres. Dekk arbeidsflaten og ha på deg et forkle eller maleklær.







2. Knyt hyssing der du ønsker på T-skjorten. Du er nå klar til å starte sprayingen. Knyteteknikken gir flott effekt, uansett om du bruker duse eller sterke farger. Spray t-skjorten med flere farger og la tørke (ca. 2 timer). Om du ønsker en sterkere effekt, gjenta spraysprosessen.



3. Fjern hyssingen. For å fiksere t-skjorten plasseres den i ovnen på 150° i 8 minutter, eller den kan fikseres med strykejern på bomullsinnstillingen i 3 minutter.

Din nye favoritt t-skjorte er klar til bruk!

Produktliste:
Marabu Fashion Spray
Hamp/hyssing



Videoinstruksjoner, laget av Kristiana Heinemann:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar