torsdag 9. januar 2014

Lær å tegne med tusj!


I dette innlegget vil jeg vise steg for steg hvordan man kan skyggelegge med tusjene Touch Twin Markers. Du får også et innblikk i oppbygging av en tegning, og hvordan man bruker Blender. Jeg har valgt å demonstrere med et øye-motiv.


Steg 1:
Først skisser du svakt motivet du vil tegne med en blyant. Deretter tar du en av de lyseste fargene av tusjene å tegner over, for å så viske vekk blyantstrekene.


Steg 2:
 Etter du har gjort dette velger du en mørkere nyanse, og markerer de områdene som skal være mørke.


Steg 3: 
Ta en lysere tusj og fargelegg. Unngå å tusje på områdene som skal være enda lysere.


Steg 4:
Blenderen heter "0, Colorless Blender" og den er helt gjennomsiktig. Den kan brukes til å blande farger både sammen eller utover. Nå tar du blenderen og tusjer fra kanten av der du stoppet fargen, inn mot der du ikke har fargelagt (se forskjellen på øyelokket på steg 3, og bildet under). Jeg har nå jevnet ut slik at det ikke blir så tydelig skille. 


Steg 5:
Nå skal jeg vise hvordan man kan skyggelegge. Jeg starter med en mørk nyanse over øyelokket. 


Steg 6:
  Så blander jeg den mørke fargen med en litt lysere nyanse. Deretter tar jeg en enda lysere, som jeg da til slutt jevner ut med blenderen. Til denne graderingen fra øyelokket og opp, valgte jeg 3 fargenyanser som bilde til høyre beskriver.


Steg 7:
 Her har jeg startet å markere de mørkeste områdene. Jeg ville ha gropen på øyelokket enda mørkere, så da gjentok jeg skyggeleggingen beskrevet i steg 6.


Steg 8:
 Skyggeleggingen av hvitøye er gjort på samme måte som beskrevet i steg 4, der jeg bruker blenderen til å duse ut fargen mot området jeg ikke har tusjet.


Steg 9:
De neste 4 bildene viser hvordan jeg bygger opp selve øyet (iris). Jeg jobber med 5 forskjellige nyanser som jeg blander gradvis sammen. 





Steg 10:
Her har jeg satt på øyevipper, skyggelagt mer nedenfor øye og startet med øyebryn. Brynene er bygd opp på samme måte som tidligere; start med en lys nyanse og legg gradvis på mørkere. Det er litt vrient å tegne på øyevipper med tusj siden tuppen ikke er så spiss. Derfor er det kjekt å bruke en vanlig penn. 


Det ferdige resultatet!



Produkter jeg har brukt til denne tegningen:



På gjensyn! - Isabella

4 kommentarer:

  1. Utrolig flott! Mange gode tilps her- tusen takk!

    SvarSlett
  2. takk for gode tips! du har ikke noe tips på skyggelegging av metall gjenstander også? som f.eks dørhåndtak?:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Bare hyggelig;) Jeg har ikke tegnet så mye av det, men det er absolutt noe jeg kommer til å lage et innlegg om!:)

      Slett