mandag 25. juni 2012

Enkelt og greit - STRUKTURPASTA

Som overskriften sier kan du lage slike bilder enkelt og greit med bruk av div. strukturpasta og sjablonger.
Jeg fikk prøve en ny serie Modelling Paste som har flere forskjellige strukturer. Jeg falt for fire av dem med en gang. De beskriver jeg under bildene. Flere ville jeg ikke blande på ett og samme bilde. De andre får jeg komme tilbake til i et annet innlegg. Uansett så er mulighetene mange og det er bare for deg å utforske og prøve :)


Her har jeg først lagt på med kniv litt Gull nr-084 og Sølv nr-082. Før jeg la på sjablongen forsikret jeg meg om at underlaget var tørt. For de utålmodige (som meg) kan det godt brukes en hårtørrer for å påskynde tørketiden, da tørker det i en fei. Pass på å holde sjablongen godt fast når du stryker på strukturen. Her har jeg brukt Glitter nr-579. La tørke og vask sjablongen ren med en gang.





Her ser du den uthevede effekten. Lekkert hva?
Jeg tok så en fotokopi av en bokside og limte dette på med Amsterdam Gel Medium. Mitt favorittmiddel som lim til papirarbeider m.m. Den er melkehvit men når den tørker er den gjennomsiktig. Jeg foretrekker den matte utgaven, men om du liker at det du lager skal ha en blank overflate kan du velge Gloss istedet. Dette er en smaksak. Pass på å stryke på Gel medium på hele baksiden så du ikke får luftbobler. Stryk så også et tynt lag på forsiden av arket. Tørk.
De mørke "stripene" langs kantene laget jeg med kniv og med nr 579 som sommerfuglene.


Aldri for mange sommerfugler :). Her bruker jeg Sølv nr-082. Både gull og sølvfargene hadde en fantastisk glans.


I motsetning til de 3strukturpastaene jeg har brukt i de forrige bildene er den hvite jeg nå påførte en mere kornete type. Den kan minne litt om konsistensen til en skrubbekrem -  noe jeg ikke anbefaler å bruke den som ;)  Jeg laget en sommerfugl som liksom skulle være litt i bakgrunnen. Så brukte jeg malekniv og strøk på litt her og der. Også over papirbitene for å integrere de litt mere i selve bildet. Så tok jeg to forskjellige korker og laget sirkler . Og vips et ferdig bilde - enkelt og greit som jeg sa :)
Har du noen spørsmål eller ideer evt noen innspill må du gjerne kommentere under her. Jeg skal svare så raskt jeg kan.
Kreativ hilsen Mariann S

4 kommentarer:

  1. Gi en lyd når de er kommet i butikken, for disse MÅ jeg ha !! Får dere dem på sartor også ? Mvh Anne

    SvarSlett
  2. Hei Anne.

    Hvis du tenker på Hobbykjelleren i Bergen, så vil de helt sikkert få dette inn i alle 3 butikkene. Du kan jo spørre de på facebooksiden deres?

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  4. Å, strukturpasta er så kult! Takk for at du deler :)

    SvarSlett