tirsdag 13. desember 2011

Dekorert lys med silkepapir

Silkepapir og servietter er veldig greit å dekorere lys med. Her har jeg stemplet et stempelmotiv fra Morehead -  Julelys (39901102) på hvitt silkepapir og fargelagt med Touchmarker.


Når du stempler på silkepapir vil trykket bli like skarpt og fint på begge sider av arket, så det er enkelt å speilvende motiv. Gutten på lyset over er speilvendt i forhold til det opprinnelige stempelmotivet. 

Det går veldig greit å fargelegge på silkepapir med tusjene. Bare prøve seg litt frem med hvor mye man kan tusje før silkepapiret går i oppløsning. Det tåler mer enn man skulle tro, men samtidig mindre enn vanlig papir. Ellers fargelegger du som du pleier. 

Klipp rundt det ferdig fargelagte motivet og legg det på plass på kubbelyset der du vil ha motivet. Så tar du en bit bakepapir og holder stramt rundt lyset og motivet. Greit å ha litt overflødig bakepapir å holde i på baksiden av lyset, slik at du får et godt tak til å holde stramt, samtidig som du ikke brenner deg. 



Når du er fornøyd med plasseringen av motivet og har fått bakepapiret stramt rundt, så smelter du enkelt motivet inn i lyset med en varmluftspistol. Dette går veldig raskt og du ser på utsiden av bakepapiret at motivet blir klarere når stearinet smelter inn. Pass på så du ikke smelter for mye for da vil lyset ditt bli ujevnt. Og som sagt, smeltingen går raskt. 

Noen foretrekker å bruke strykejern til dette noe som også fungere veldig fint, mens jeg føler jeg har mer kontroll med varmluftspistolen. 

Om du ikke har prøvd dette før, vil du bli overrasket over hvor enkelt dette er og hvor flotte resultater du får. Silkepapiret vil legge seg flott inn i lyset.

Kjempefint om du har erfaringer eller ideer å dele med oss rundt denne teknikken :-)

Fargene jeg har brukt;



Wenche

3 kommentarer: