mandag 10. oktober 2011

Julesett til store og små

Jeg heter Sunniva og er 15 år. Jeg går i 10. klasse på Eidsberg ungdomskole og er på praksisuke på Global hobby og kunst i Bergen denne uken. Jeg liker å blogge og ta bilder.Jeg har fått i oppgave å sette sammen noen hobbysett og ta bilder underveis. Begge settene er lette og morsomme å lage. Om små barn skal lage settene bør de få hjelp av en voksen med å sy og knyte båndene.

Snømanntrio - steg for steg

1. Les nøye gjennom bruksanvisningen og se nøye på bildene før du begynner. Sorter delene som hører til hver figur.

2. Stikk de korte pinnene litt ned i kroppene til de små snømennene og den lange ned i den store. Lim kroppenen sammen. Ha litt lim på endene før du fester hodene på. 


3. Til armer på den største snømannen bruker du strikken og limer en hvit kule på hver ende. Lim armene på bak under hodet. Lim hvite kuler direkte på kroppenne til de minste snømennene som hender. Lim gulrotnese på den største snømannen.

4. Lim skjerfene rundt halsen. Sy sammen luene med den lyseblå tråden som følger med. Vreng dem og brett opp en liten kant. Lim fast luene på hodet.

5. Du kan lage oppheng i toppen av luene på de små snømennene om du vil at de skal kunne henges opp til pynt.



Du trenger synål, saks og lim i tillegg til pakkens innhold. Jeg har brukt en saks fra Koh-I-Noor (01085544), synål fra Prym (29091001) og hobbylim (29600000). Global har flere sakser, synåler og hobbylim i flere størrelser.

Engler på pinne - steg for steg

1. Se nøye på bildene og les gjennom hele bruksanvisningen før du begynner. Sorter delene som hører til hver figur.

2. Lim vingene og pinnen fast mellom kjoledelene. Pinnen skal stikke nesten opp til midten av kjolen og vingene skal såvidt innenfor kantene.

3. Lim hodene på toppen av kjolene.


4. Klipp av den overflødige gjennomsiktige plasten på hårstykket. Del deretter stykket på tvers i tre like deler. Lim håret fast på hodene.


5. Lim fast pinnene nede i hullet på føttene englene skal stå på.

6. Del gullbåndet og gullnettingen i tre like deler. Den den naturfargede basten i to like deler. Den rosa basten er allerede i riktig lengde. Klipp gull stengen i tre like deler og snurr rundt de ferdigkuttede nettingbitene. Lag sløyfer av båndene og basten. Lim de fast nede på foten.
Se flere hobbysett på globalhobby.no

Håper du blir inspirert til å lage noen av settene du også. Hilsen Sunniva.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar